Приватні виконавці незадоволені кваліфікацією злочину, вчиненого проти їх колеги

17:26, 23 октября 2020
Рада приватних виконавців Києва звернулася до МВС та Офісу Генпрокурора.
Приватні виконавці незадоволені кваліфікацією злочину, вчиненого проти їх колеги
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Підпал офісу київського приватного виконавця Дмитра Ляпіна, вчинений на початку вересня особою, у дружини якого за борги забрали автомобіль, вже досить тривалий час не розслідується, а правопорушник не затриманий. Про це у зверненні на адресу Міністерства внутрішніх справ та Офісу генерального прокурора повідомила Рада приватних виконавців міста Києва.

Увагу правоохоронців також було звернуто на правовій кваліфікації злочину, яка була встановлена слідчим А. Собком та внесена до ЄРДР – за частиною другою статті 194 Кримінального кодексу України. Там йдеться про умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах. Карається такий злочин позбавленням волі на строк від трьох до десяти років.

Рада приватних виконавців міста Києва не погоджується з такою правовою кваліфікацією, вважаючи її занадто загальною.

Натомість вона пропонує змінити кваліфікацію на частину другу статті 347 ККУ - умисне знищення або пошкодження майна працівника правоохоронного органу, працівника органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця, вчинене шляхом підпалу. Норма цієї статті жорсткіша і передбачає покарання шляхом позбавленням волі на строк від шести до п'ятнадцяти років.

Також приватні виконавці Києва просять активізувати слідство і в стислі строки провести повноцінне розслідування зловмисного підпалу офісу свого колеги.

«Судово-юридична газета» вже писала про цей підпал, про реакцію на нього професійного середовища приватних виконавців, а також про ймовірні мотиви палія.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду