Держгеокадастр починає передавати землю об’єднаним територіальним громадам

19:43, 17 ноября 2020
Прийнята Кабінетом Міністрів України Постанова № 1113 запускає механізм повноцінної передачі державних земель сільськогосподарського призначення.
Держгеокадастр починає передавати землю об’єднаним територіальним громадам
kitsman.city
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Держгеокадастру 17 листопада підписав наказ, згідно з якимо обласним управлінням відомства доручено передавати землю сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів об’єднаним територіальним громадам, починаючи від цього дня. Про це Роман Лещенко повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

«Від публічних заяв ми переходимо до конкретних дій. Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову № 1113, яка запускає механізм повноцінної передачі земель сільськогосподарського призначення всім без виключення об‘єднаним територіальним громадам нашої держави», - зазначив посадовець.

Як відомо, органам місцевого самоврядування збираються передати понад 2 мільйони гектарів державних сільгосподарських земель.

«Відповідний Указ Глава Держави підписав ще місяць тому, 15 жовтня», - нагадав голова Держгеокадастру.

Він також окремо звернув увагу громадян, які подавали документи на виділення їм земельних ділянок в органи Держгеокадастру раніше і вже отримали накази про надання дозволу на розробку документації із землеустрою, на подальший алгоритм дій.

«Держгеокадастр, відповідно до Постанови КМУ № 1113, прийматиме землевпорядну документацію на затвердження до 15 грудня 2020 року. Після цієї дати ці земельні ділянки теж будуть передані територіальним громадам, і затвердження документації відбуватиметься вже органами місцевого самоврядування», - пояснив Роман Лещенко.

Крім того, за його словами, земельні ділянки державної власності, право оренди на які виставляється на аукціон, будуть передані ОТГ після завершення аукціонів, тобто одразу після оприлюднення результатів торгів та укладання договорів із переможцями.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва