До яких приміщень отримали право доступу надавачі комунальних послуг: Рада ухвалила загадковий Закон

16:50, 3 декабря 2020
Депутати в другому читанні ухвалили закон про врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг.
До яких приміщень отримали право доступу надавачі комунальних послуг: Рада ухвалила загадковий Закон
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада ухвалила Закон про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг (реєстр. №2458) у другому читанні та в цілому.

При цьому депутати врахували поправку до законопроєкту щодо доступу комунальників до інженерних мереж власників приміщень для здійснення технічного обслуговування внутрішньо будинкових систем газопостачання.

Згідно з ухваленим Законом представник оператора газорозподільної системи або іншого суб’єкта господарювання, з яким укладено договір на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку, має право доступу до приміщень будинку для здійснення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання такого будинку.

Власник (співвласник) (ймовірно мається на увазі власник багатоквартирного будинку) зобов’язаний надати представнику оператора газорозподільної системи доступ до приміщень будинку для здійснення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання такого будинку.

Законодавством встановлюється порядок надання такого доступу та відповідальність за його ненадання власником (співвласниками) багатоквартирного будинку.

Доступ до житла для здійснення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання здійснюється з урахуванням особливостей, встановлених цим Законом.

Із зазначеного випливає наступне:

  • вхід представників комунальних служб до приміщень буде можливий лише у встановленому законодавством порядку;
  • за відмову від допуску до приміщень буде встановлюватися відповідальність.

На перший погляд, комунальних служб позбавили права входу до житла мешканців будинку, залишивши лише можливість дістатися до інженерних мереж в технічних приміщеннях.

Проте не все так однозначно.

Ухвалюючи закон, нардепи залишили в ньому згадку про доступ до житла, але в дуже делікатному вигляді, тлумачити таку норму можливо як завгодно.

У попередній редакції закону представник оператора газорозподільної системи або іншого суб’єкта господарювання, з яким укладено договір з технічного обслуговування         внутрішньо будинкових систем газопостачання мав право доступу до житла, іншого об’єкта нерухомого майна для здійснення технічного обслуговування внутрішньобудинкових    систем газопостачання в такому будинку в порядку, встановленому законодавством.

Раніше Рада ухвалила зміни до КПК, які допоможуть вирішити кадрову проблему в апеляційних судах.

Подписывайтесь на наш Telegram-канал, чтобы быть в курсе самых важных событий.

 

 

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду