Зеленський оголосив про старт суспільного діалогу

10:56, 8 февраля 2021
В Україні відбудеться 30 форумів для обговорень важливих питань за участі населення.
Зеленський оголосив про старт суспільного діалогу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

8 лютого почався триденний форум під назвою «Коронавірус: виклики та відповіді». Відкрив цей форум Президент України Володимир Зеленський. Розпочав він свій виступ з оголошення про те, що цей форум – не одноразова акція, а лише перший серед тридцяти «масштабних щотижневих форумів», присвячених різноманітним темам, що турбують населення.

«[Цей форум] – це старт великого суспільного діалогу, за участі громадськості, наших партнерів, наших міжнародних партнерів, наших українських експертів, науковців, журналістів і просто всіх наших громадян України. Протягом наступних місяців, окрім COVID-19, ми будемо говорити про безпеку, про безпеку та оборону, про мир та війну, про Крим і Донбас, комунальні тарифи, судову та антикорупційну системи, сільське господарство, діджиталізацію та інфраструктуру, освіту, науку, культуру і спорт. Про медичну, про соціальну сфери, про українську промисловість, екологію, про місцеве самоврядування та багато-багато інших дуже важливих речей. Тих речей, що є опорою нашої незалежності», – заявив Зеленський.

Президент закликав населення слідкувати за цими форумами, адже вони стануть «місцем діалогу, запитань, місцем відповідей». Втім, незрозуміло те, як саме він уявляє можливість населення брати участь у цьому діалозі та ставити питання. Адже місця на форумах будуть обмежені, запрошуватимуть туди далеко не всіх охочих, а звичайні громадяни не можуть навіть прокоментувати подію – під офіційною трансляцією форуму коментарі як для прямого ефіру, так і загалом для відео закриті. Отже, не виключено, що роль населення у цьому діалозі полягатиме лише у перегляді трансляцій цих форумів.

Також президент заявив, що «формат святкування 24 серпня буде для України безпрецедентним», адже 30 років – це видатна дата. Більш детальної інформації по святкуванню 30-річчя відновлення незалежності Зеленський не надав.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Володимир Зеленський заявив про підтримку міжнародних партнерів рішення про блокування каналів 112 Україна, ZIK, NewsOne.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду