Уряд удосконалив процедуру встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми

16:00, 26 мая 2021
Статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, надається строком до двох років та може бути продовжений за рішенням Нацсоцслужби не більш як на один рік.
Уряд удосконалив процедуру встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сьогоднішньому засіданні Кабмін погодив постанову, якою удосконалюється процедура встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.

Зокрема, документом передбачається узгодження актів Кабінету міністрів України в частині визначення центрального органу виконавчої влади, який прийматиме рішення про встановлення/відмову у встановленні, продовження/відмову у продовженні статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.

Так, встановлюється, що заяви (про встановлення статусу) реєструються відповідальною посадовою особою структурного підрозділу місцевої держадміністрації у відповідному паперовому або електронному журналі за формою, затвердженою Мінсоцполітики, а особам, які їх подали, повідомляється про можливість одержання допомоги та її види.

Крім того, постановою уточнюються підстави для відмови встановлення статусу:

- невідповідність інформації, наданої особою, яка вважає себе постраждалою  від торгівлі людьми, та інформації, зібраної під час проведення перевірки;

- ненадання на розгляд Нацсоцслужби повного пакета документів;

Варто також зазначити, що статус надається строком до двох років та може бути продовжений за рішенням Нацсоцслужби не більш як на один рік з дати закінчення цього строку.

Нацсоцслужба на основі відомостей, викладених у Опитувальному листі щодо встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, форму якого наведено у додатку 2 до Порядку, веде облік осіб яким встановлено статус/відмовлено у встановленні статусу  або продовжено строк дії статусу/ відмовлено у продовженні строку дії статусу, в електронному вигляді за формою затвердженою Мінсоцполітики.

Як зазначено у пояснювальній записці, реалізація акта сприятиме діяльності Національної соціальної сервісної служби України щодо забезпечення інтересів осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області