Депутата, який негативно відгукнувся про вакцинацію, пропонують виключити із фракції «Слуга народу»

18:19, 4 ноября 2021
Давид Арахамія сказав, що депутата, який повідомив Право ТВ про те, що не буде вакцинуватися, виключать із фракції.
Депутата, який негативно відгукнувся про вакцинацію, пропонують виключити із фракції «Слуга народу»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народного депутата від фракції «Слуга народу» Артема Дмитрука можуть виключити із фракції після того, як він дав негативний коментар стосовно вакцинації. Про це повідомив голова фракції «Слуга народу» у парламенті Давид Арахамія.

Зокрема, у коментарі «Право ТВ» Артем Дмитрук на запитання, чи підтримує він обмеження допуску невакцинованих народних депутатів і членів апарату до парламенту, відповів, що не буде підтримувати дану постанову, а також повідомив, що не є вакцинованим.

«Нікому не пропагую вакцинуватися чи не вакцинуватися – це вибір абсолютно кожної людини. А що стосується доступу до Верховної Ради, підтримувати не буду, аби доступ до парламенту мали лише вакциновані депутати», - зазначив Артем Дмитрук.

Негативно відгукнувся депутат і про заходи влади, яка з метою стимуляції вакцинації вводить обмеження для невакцинованих.

«Будь-які обмеження конституційних прав, пересування людини – це погано. Тобто у нас є різні ситуації, треба розбиратися глибше: людина може тільки перехворіти, їй вакцинуватися ще не можна, або навпаки вона перехворіла, минув час, і в неї є антитіла, тобто ще деякий час можна не вакцинуватися, а її вже примушують.

Тому тут багато різних моментів, тому до таких питань я ставлюся негативно. Є чимало способів, які мали зробити міські голови, Міністерство охорони здоров’я для того, аби людей, які хворіють коронавірусом було менше і лікування вже хворих відбувалося краще, ми ж всі це розуміємо. Тому і вакцинація, і такі способи, які зараз проводяться – це не кращі способи, аби зменшити кількість смертей і хворих», - сказав депутат.

4 листопада голова фракції «Слуга народу» у парламенті Давид Арахамія в коментарі журналістам про стан вакцинації народних депутатів заявив, що за його даними, відкрито говорять, що не вакциновані Юрій Камельчук, Єлізавета Богуцька і власне сам Артем Дмитрук. Також Арахамія повідомив, що наступного тижня у фракції будуть обговорювати долю Артема Дмитрука, зокрема можливість його виключення з фракції. При цьому Арахамія заявив, що Дмитрук «виляє від фракції».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Рада збільшила видатки на закупівлі, проектування та встановлення кисневих станцій.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВщоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді