МОН пропонує змінити умови навчання у коледжах

13:36, 15 декабря 2021
Міністерство освіти і науки розробило для Кабміну постанову, яка стосується закладів передвищої освіти.
МОН пропонує змінити умови навчання у коледжах
Джерело фото: lfkhp.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У закладах фахової передвищої освіти  будуть створюватися інклюзивні групи для осіб з особливими освітніми потребами, яких там не може бути понад 50%. Про це йдеться у проекті постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку організації інклюзивного навчання в закладах фахової передвищої освіти», яку розробило Міністерство освіти і науки України (МОН).

У документі зазначено, що особи з особливими освітніми потребами мають вільний вибір у закладах освіти та спеціальностей.

Також у постанові записано, що відповідно такі особи мають право на безперешкодний доступ до закладів освіти, гуртожитків. Отже, заклади освіти будуть зобов’язані такий доступ забезпечити. Крім того, вони зможуть брати участь і мають право отримати індивідуальний навчальний план (в обсязі, що становить не менше 10 відсотків загальної кількості кредитів Європейської кредитної трансферно-накопичувальної системи).

Наказом керівника може бути утворена інклюзивна група. Кількість осіб з освітніми потребами в таких групах не може перевищувати 50%. Також наказом керівника закладу утворюється спеціальний навчально-реабілітаційний підрозділ, який займається питанням організації навчального процесу для осіб з особливими потребами.

У постанові прописано, що особам з особливими освітніми потребами надається супровід.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, як уряд планує удосконалити порядок компенсації за послугу «муніципальна няня».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир