Які труднощі виникають при складанні іспиту на рівень володіння українською мовою: деталі

13:26, 4 января 2022
Голова НАДС повідомила деталі складання іспиту на знання української мови кандидатами на посади державної служби.
Які труднощі виникають при складанні іспиту на рівень володіння українською мовою: деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Іспит на знання української мови склало вже понад 69 тисяч осіб, а труднощі носять організаційний характер. Про це в інтерв’ю «Право ТВ» повідомила голова Національного агентства з питань державної служби (НАДС) Наталія Алюшина.

«Це доволі непросте питання, чутливе. Я, до речі, теж склала іспит на рівень володіння державною мовою. Для мене було важливим пройти весь цей шлях, щоб власноруч зрозуміти, з якими складнощами стикаються державні службовці під час проходження іспиту. Наразі кількість людей, які  склали цей іспит - понад 69 тисяч», - сказала чиновниця.

При цьому Наталія Алюшина виділила труднощі при складанні спиту саме організаційного характеру.

«Щодо труднощів - то вони, найперше, організаційного характеру. Оскільки людям буває непросто записатися на потрібну їм дату. Тому дехто навіть їде в інші міста, де є вільні місця, щоб скласти іспит. І це зовсім не поодинокі випадки.  Стосовно самого тесту, то можу сказати, що він нескладний. Але готуватися потрібно. І в наш час є багато можливостей, щоб поновити знання з мови», - наголосила Наталія Алюшина.

Нагадаємо, 16 липня 2021 року набули чинності зміни до статті 25 Закону України «Про державну службу». Ці зміни передбачають доповнення переліку інформації, що подається особою для участі у конкурсі на зайняття посад державної служби, копією Державного сертифіката про рівень володіння державною мовою aбo витягу з реєстру Державних сертифікатів. Деякі громадяни у перший місяць іспиту скаржилися на організацію та обсяг тестування.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області