Кабмін пропонує підвищити зарплату лікарям щонайменше до 20 тисяч гривень

12:23, 12 января 2022
Яку заробітну плату передбачається встановити для медичних працівників закладів охорони здоров’я та що буде з надбавками.
Кабмін пропонує підвищити зарплату лікарям щонайменше до 20 тисяч гривень
Джерело фото: finbalance.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

12-го січня на засіданні Кабінету Міністрів розглядатимуть проект постанови «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я».

Документом передбачається підвищення престижності праці та заробітних плат медичних працівників закладів охорони здоров'я до конкурентоспроможного рівня.

Зокрема, розмiр нарахованої зарплати медпрацівникам закладів охорони здоров'я пропонується установити на рiвнi не менше 20 тис. грн лікарям (крім лікарів-інтернів) та професіоналам з вищою немедичною освітою, якi допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров'я.

Водночас передбачається заробітна плата на рiвнi не менше 13 500 гривень фахівцям з початковим рівнем (короткий цикл) вищої медичної освіти та першим (бакалаврський) рiвнем вищої медичної освіти.

Також у проекті зазначається, що у разі встановлення медичному працівнику неповного робочого дня або неповного робочого тижня, а також під час невиконання працівником у повному обсязі встановленої норми тривалості робочого часу вимога щодо розміру оплати праці застосовується пропорційно до відпрацьованого часу.

Не будуть застосовуватися вимоги щодо граничного розміру надбавок, які не повинні перевищувати 50 відсотків посадового окладу за високі досягнення у праці, за виконання особливо важливої роботи, за складність, напруженість у роботі. Ці вимоги передбачені у підпункті «а», підпункту 2, пункту 3, постанови № 1298.

Уточняється, що зазначені вимоги не будуть використовуватися під час установлення надбавок лікарям, професіоналам з вищою немедичною освітою, якi допущені до медичної діяльності, фахівцям з початковим рiвнем (короткий цикл) вищої медичної освіти та першим (бакалаврський) рiвнем вищої медичної освіти.

Крім того, медичним працівникам закладів охорони здоров'я державної або комунальної форми власності, яким встановлено доплати та надбавки з урахуванням вимог цієї постанови, доплати та надбавки, встановлені іншими рішеннями Кабінету Міністрів України, не враховуються.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Радуцький пропонує дозволити державним та комунальним лікарням самостійно визначати вартість медичних послуг.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва