Мін’юст все ще готує позов про заборону ОПЗЖ, подання якого у «Слузі народу» анонсували у березні

08:10, 30 апреля 2022
Мін’юстом забезпечується опрацювання матеріалів та підготовка позовної заяви про заборону діяльності політичної партії «Опозиційна платформа – За життя».
Мін’юст все ще готує позов про заборону ОПЗЖ, подання якого у «Слузі народу» анонсували у березні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство юстиції готує позов до суду щодо заборони партії «Опозиційна платформа за життя». Про це йдеться у відповіді на запит журналіста «Судово-юридичної газети» за підписом заступниці міністра юстиції Валерії Коломієць.

21 березня представник Верховної Ради у Конституційному суді народний депутат від фракції «Слуга народу» Ольга Совгиря написала у Телеграм, що позов «про заборону про заборону проросійських партій буде подано вже 22 березня.

«За повідомленням Міністерства юстиції України, позови про заборону діяльності проросійських партій, визначених рішенням РНБО, будуть подані до суду вже завтра», - зазначила депутат.

Водночас з’ясувалося що підготовка до подачу позову триває. У Міністерстві нагадали, що Указом Президента України від 19.03.2022 No 153/2022 введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 18.03.2022 «Щодо призупинення діяльності окремих політичних партій». пунктом 2 вказаного рішення Міністерству юстиції доручено вжити в установленому порядку вичерпних заходів щодо заборони діяльності політичних партій, зазначених у пункті 1 цього рішення, зокрема політичної партії «Опозиційна платформа – За життя».

«Водночас підставою для застосування до політичних партій заходів адміністративного впливу є в установленому порядку задокументовані факти її (партії) діяльності, що направлені на зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, пропаганду війни, насильства, на розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, посягання на права і свободи людини, здоров’я населення, пропаганду комуністичного та/або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та їх символіки. З огляду на викладене інформуємо, що Мін’юстом забезпечується опрацювання матеріалів та підготовка позовної заяви про заборону діяльності політичної партії «Опозиційна платформа – За життя», - зазначаєтсья у відповіді

Як повідомляла «Судово-юридична газета», увечері 12 квітня Президент України Володимир Зеленський повідомив про затримання Віктора Медведчука

До цього Рада нацбезпеки та оборони вирішила зупинити діяльність партії «Опозиційна платформа за життя» на час воєнного стану.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді