Рада може розширити перелік підстав для припинення дії трудового договору

16:11, 10 мая 2022
Трудовий договір можуть припинити внаслідок визнання працівника судом безвісно відсутнім або оголошення померлим або відсутність на роботі протягом чотирьох місяців та відсутність інформації про причини відсутності.
Рада може розширити перелік підстав для припинення дії трудового договору
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики рекомендує Верховній Раді схвалити за основу та вцілому законопроєкт №7251 про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин та, серед іншого рекомендують розширити перелік підстав для припинення трудового договору

Депутати пропонують  статтю 36 Кодексу законів про працю трьома новими пунктами та зазначити, що підставами для припинення дії трудового договору є: 81) смерть роботодавця - фізичної особи або набрання законної сили рішенням суду про визнання такої фізичної особи безвісно відсутньою чи про оголошення її померлою;

82) смерть працівника, визнання його судом безвісно відсутнім або оголошення померлим

83) відсутність працівника на роботі та інформації про причини такої відсутності понад чотири місяці

При цьому передбачається, що звільнення внаслідок смерті роботодавця чи визнання його відсутнім чи померлим відбувається на підставі заяви працівника поданої  до районного, міськрайонного, міського центру зайнятості, філії регіонального центру зайнятості за місцем проживання. До заяви за наявності мають бути додані копії документів, які підтверджують смерть роботодавця чи оголошення його померлим. Датою припинення трудового договору вважається день подання такої заяви. Порядок припинення трудового договору у цьому випадку визначається урядом.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», депутати рекомендують дозволити роботодавцям на час війни обмежувати тривалість відпустки 24 календарними днями. Якщо ж відпустка працівника більше 24 днів, то їх можна буде використати після війни.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва