Раді рекомендують на час війни дозволити роботодавцям обмежувати тривалість відпустки

11:47, 10 мая 2022
У період дії воєнного стану надання працівнику щорічної основної відпустки за рішенням роботодавця може бути обмежено тривалістю 24 календарних дні за поточний робочий рік.
Раді рекомендують на час війни дозволити роботодавцям обмежувати тривалість відпустки
Джерело фото: drohobych-rada.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики пропонує депутатам дозволити роботодавцям обмежити на час воєнного стану тривалість щорічної відпустки 24 днями. Це передбачено висновком комітету щодо законопроєкту №7251 про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин, яким документ пропонується ухвалити за основу та вцілому.

Комітет пропонує визначити, що у період дії воєнного стану надання працівнику щорічної основної відпустки за рішенням роботодавця може бути обмежено тривалістю 24 календарних дні за поточний робочий рік.

При цьому якщо тривалість щорічної основної відпустки працівника становить більше, ніж 24 календарних дні, то надання не використаних у період дії воєнного стану днів такої відпустки переноситься на період після припинення або скасування воєнного стану.

Разом з тим пропонується встановити, що у період дії воєнного стану роботодавець може відмовити працівнику у наданні невикористаних днів щорічної відпустки.  

Наразі законодавець визначив, що на час війни відпустка не може перевищувати 24 календарні дні.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується час війни дозволити держслужбовцям та міністрам займатися іншою оплачуваною роботою. Посадовці мають отримати статус внутрішньо переміщених осіб та не можуть працювати в компаніях, на діяльність яких вони впливали до війни.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва