Нацбанк дозволив бізнесу купувати валюту для будь-чого за спецдозволами: як отримати дозвіл

07:12, 12 мая 2022
Продаж валюти юридичним особам можливий на підставі окремих дозволів (рішень) Національного банку України, що приймаються на підставі звернень Кабінету Міністрів України, міністерств, Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, підписаних керівником державного органу або особою, яка виконує його обов’язки.
Нацбанк дозволив бізнесу купувати валюту для будь-чого за спецдозволами: як отримати дозвіл
Джерело фото: Lucas Schifres / Bloomberg
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Бізнес може купувати валюту на будь-які потреби на підставі дозволу Нацбанку. Відповідна норма закріплена постановою НБУ №96 від 9 травня.

Вказаним документом внесено зміни до постанови №18 Про роботу банківської системи в період запровадження воєнного стану та передбачено, що продаж валюти юридичним особам можливий на підставі окремих дозволів (рішень) Національного банку України, що приймаються на підставі звернень Кабінету Міністрів України, міністерств, Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, підписаних керівником державного органу або особою, яка виконує його обов’язки.

У зверненні зазначається найменування юридичної особи, яка хоче купити валюту, обґрунтування, підстави для проведення кожної операції з огляду на важливість її здійснення цією юридичною особою під час дії воєнного стану, сума операції; контрагент операції, найменування банку, через який проводитиметься така операція.

Крім цього обслуговуючий банк юридичної особи, яка хоче купити валюту на підставі дозволу НБУ має подати лист з інформацією про кінцевих бенефіціарних власників такої юридичної особи, отриманою обслуговуючим банком у результаті здійснення належної перевірки такого клієнта відповідно до вимог законодавства України.

Наразі НБУ дозволив бізнесу купувати валюту лише для купівлі товарів критичного імпорту.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Нацбанк дозволив переказувати кошти за кордон для виплати аліментів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді