Рада надала розстрочку газовидобувним компаніям на сплату ренти за «блакитне паливо»

16:42, 12 мая 2022
Газовидобувні компанії під час воєнного стану сплачували ренту тільки за реалізований газ (а не видобутий), а решту доплатити протягом 3 місяців після закінчення воєнного стану.
Рада надала розстрочку газовидобувним компаніям на сплату ренти за «блакитне паливо»
Джерело фото: molbuk.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада схвалила у другому читанні та вцілому законопроєкт №7249 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей визначення рентної плати за видобування газу природного на період дії воєнного, надзвичайного стану та підтримала надання на час воєнного стану розстрочки на сплату ренти на видобуток корисних копалин. За відповідне рішення проголосували 275 народних депутатів.

Законопроєктом пропонується внести зміни до податкового кодексу, встановивши, що «тимчасово, з 1 квітня 2022 року до останнього дня (включно) місяця, в якому припинено або скасовано воєнний, надзвичайний стан на території України, сума податкових зобов’язань з рентної плати за користування надрами для видобування газу природного у кожному податковому (звітному) періоді нараховуватимуться за обсяг видобутого газу природного у відповідному податковому (звітному) періоді у відповідності до вимог статті 252 цього Кодексу та сплачуватиметься у розмірі, що відповідає обсягу реалізації газу природного у такому податковому (звітному) періоді».

Таким чином пропонується аби газовидобувні компанії під час воєнного стану сплачували ренту тільки за реалізований газ (а не видобутий), а решту доплатити протягом 3 місяців після закінчення воєнного стану.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», податкова заявила про зміни щодо обчислення рентної плати за користування надрами для видобування газу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва