У «Слузі народу» пропонують штрафувати за перебування на вулиці чи в транспорті під час комендантської години

12:44, 20 мая 2022
Пропонується штрафувати за порушення комендантської години, тобто перебування у певний період доби, під час дії воєнного стану, на вулицях та в інших громадських місцях або рух транспортних засобів, без спеціально виданих перепусток або посвідчень на суму від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або попереджати.
У «Слузі народу» пропонують штрафувати за перебування на вулиці чи в транспорті під час комендантської години
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7356 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності за порушення встановлених обмежень в умовах дії воєнного стану, яким пропонується штрафувати осіб, які знаходяться на вулиці чи в транспорті під час комендантської години без спеціальних перепусток.

Законопроєктом пропонується доповнити Кодекс адміністративних правопорушень новою статтею  210-2. Порушення встановлених обмежень в умовах дії воєнного стану та встановити, що: 1)порушення комендантської години, тобто перебування у певний період доби, під час дії воєнного стану, на вулицях та в інших громадських місцях або рух транспортних засобів, без спеціально виданих перепусток або посвідчень, - тягне за собою попередження або накладення штрафу від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

2) Порушення спеціального режиму світломаскування під час дії воєнного стану, - тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дії передбачені частинами першою або третьою цієї статті, вчиненні особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі самі порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та на посадових осіб - від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Цим же документом пропонується запровадити штраф за продаж алкоголю під час війни не у встановлений обмеженнями час. За таке порушення пропонується штрафувати на суму до тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією продукції.

Не всій депутати пропрезидентської фракції «Слуга народу» підтримали ініціативу. Нардеп Ігор Фріс в коментарях написав, що проблема вигадана. Його точку зору підтримав і колега по фракції Макс Бужанський

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Києві та області з 15 травня змінився час комендантської години. Тепер вона триватиме з 23.00 до 5 ранку.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду