Раді пропонують надати податкові пільги авіаперевізникам та сільгоспвиробникам, які постраждали від агресії РФ

16:20, 29 июня 2022
Пропонується звільнити від ПДВ, акцизу та ввізного мита імпорту для використання у власній діяльності постраждалим бізнесом таких товарів: транспортних засобів, торговельних суден, а також повітряних суден, призначених для комерційних повітряних перевезень і виконання авіаційних робіт; сільськогосподарської техніки; виробничого устаткування та обладнання; комплектуючих засобів до транспортних засобів, торговельних та повітряних суден, сільськогосподарської техніки, виробничого устаткування та обладнання бізнес, який втратив 10% балансової вартості майна.
Раді пропонують надати податкові пільги авіаперевізникам та сільгоспвиробникам, які постраждали від агресії РФ
Фото: sud.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народний депутат з фракції «Слуга народу» Сергій Гривко зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №7496 про внесення змін до підрозділу 10 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо підтримки суб’єктів господарювання, які внаслідок збройної агресії Російської Федерації по відношенню до України та бойових дій на території України понесли економічні втрати у вигляді знищення чи пошкодження майна, яким пропонується надати податкові пільги сільгоспвиробникам, авіаперевізникам та промисловцям, які постраждали від російської агресії.

Законопроєктом пропонується передбачити надати низку податкових пільг для бізнесу, що зазнав економічних втрат у вигляді знищення чи пошкодження майна в обсязі більше 10% балансової вартості активів станом на 1 січня 2022 року.

Передбачається звільнення від ПДВ, акцизу та ввізного мита імпорту для використання у власній діяльності постраждалим бізнесом таких товарів: транспортних засобів, торговельних суден, а також повітряних суден, призначених для комерційних повітряних перевезень і виконання авіаційних робіт;

- сільськогосподарської техніки;

- виробничого устаткування та обладнання;

- комплектуючих засобів до транспортних засобів, торговельних та повітряних суден, сільськогосподарської техніки, виробничого устаткування та обладнання.

При цьому передбачається, що податкова пільга не повинна перевищувати суму завданої шкоди.

При цьому передбачається, що бізнес, який отримав пільгу відповідно до закону не може протягом трьох років продавати обладнання ввезене на пільгових умовах. В іншому разі суб’єкти господарювання втрачають право на пільги та зобов’язані сплатити передбачені законодавством податки та збори.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада звільнила від податку на прибуток на 10 років індустріальні парки.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді