Опубликовано постановление о запрете выезда за границу для чиновников, судей, прокуроров депутатов и других должностных лиц, ДОКУМЕНТ

19:44, 27 января 2023
Стало известно, какие исключения предусмотрели из запрета для выезда должностных лиц, судей, прокуроров и депутатов за границу.
Опубликовано постановление о запрете выезда за границу для чиновников, судей, прокуроров депутатов и других должностных лиц, ДОКУМЕНТ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

27 января Кабмин принял постановление о запрете выезда за границу для чиновников, судей, прокуроров депутатов и других должностных лиц.

Следовательно, кроме высших должностных лиц под постановление подпадают, независимо от пола:

судьи Конституционного Суда Украины,

судьи,

прокуроры,

руководители других государственных органов и их заместители,

депутаты местных советов,

руководители структурных подразделений государственных органов и органов местного самоуправления и работники, забронированные на период мобилизации и военное время за органами государственной власти, другими государственными органами, органами местного самоуправления (полный список ниже в постановлении).

 Они имеют право пересекать государственную границу в следующих случаях:

1) на основании соответствующих решений о служебных командировках

2) в исключительных случаях пропуск через государственную границу женщины и/или мужчины, являющегося одиноким отцом, из числа указанных лиц, имеющих ребенка/детей до 18 лет (включительно), во время их выезда за пределы Украины с целью посещения таких детей, которые находятся за пределами Украины или для сопровождения таких детей для выезда за пределы Украины осуществляется уполномоченными лицами Госпогранслужбы при наличии соответствующих подтверждающих документов

3) для лечения за границей – тогда пропуск осуществляется при наличии документов, которые дают право на выезд из Украины и въезд в Украину, и письма Министра здравоохранения о согласованном с иностранной стороной перечне лиц, которых учреждения здравоохранения иностранных государств могут принять лечение за рубежом. Выезд таких лиц разрешается в сопровождении одного из членов семьи первой ступени родства

4) в случае смерти за границей одного из членов семьи первой или второй степени родства указанных должностных лиц – председатель Государственной пограничной службы может принять решение о разрешении на пересечение государственной границы для таких должностных лиц.

Пропуск военнослужащих через государственную границу осуществляется уполномоченными лицами Госпогранслужбы на основании принятых Министром обороны, руководителем иного образованного в соответствии с законом военного формирования, руководителем правоохранительного органа специального назначения, руководителем разведывательного органа решений по выполнению задач в сфере безопасности и обороны.

Ниже приводим полный текст постановления.

Постанова

від 27 січня 2023 р. № 69

Київ

Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України

Кабінет Міністрів України постановляє:

  1. Внести до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. № 57 (ЗП України, 1995 р., № 4, ст. 92; Офіційний вісник України, 2010 р., № 65, ст. 2239; 2022 р., № 29, ст. 1566, № 30, ст. 1615), зміни, що додаються.
  2. Міністерствам, центральним та місцевим органам виконавчої влади, іншим державним органам, органам місцевого самоврядування, керівникам суб’єктів господарювання подати в триденний строк до Адміністрації Державної прикордонної служби списки осіб, передбачених у пункті 214 Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. № 57, із зазначенням прізвища, імені, по батькові (за наявності) особи, дати народження, займаної посади та в подальшому в разі кадрових змін подавати оновлену інформацію не пізніше наступного дня після прийняття відповідного рішення.

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
    від 27 січня 2023 р. № 69   

ЗМІНИ,
що вносяться до Правил перетинання державного
кордону громадянами України

  1. Друге речення пункту 2-6 після слів “Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” доповнити словами і цифрами “, а також пункті 2-14 цих Правил”.
  2. Доповнити Правила пунктами 2-14—2-17 такого змісту:

2-14. У разі введення в Україні воєнного стану члени Кабінету Міністрів України, перші заступники та заступники міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади, їх перші заступники та заступники, Державний секретар Кабінету Міністрів України, його перший заступник та заступники, Керівник Апарату Верховної Ради України, його перший заступник та заступники, державні секретарі міністерств, Керівник Офісу Президента України та його заступники, керівники інших допоміжних органів і служб, утворених Президентом України, та їх заступники, Голова Служби безпеки, його перший заступник та заступники, Голова та члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Голова та члени Рахункової палати, Голова та члени Центральної виборчої комісії, голови та члени інших державних колегіальних органів, Секретар Ради національної безпеки і оборони України, його перший заступник та заступники, народні депутати України, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини та його представники, Голова Національного банку України, його перший заступник та заступники, Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим та його заступники, голови місцевих держадміністрацій, їх перші заступники та заступники, судді Конституційного Суду України, судді, прокурори, керівники інших державних органів та їх заступники, депутати місцевих рад, а також керівники структурних підрозділів державних органів та органів місцевого самоврядування і працівники, які заброньовані на період мобілізації та на воєнний час за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, керівники державних унітарних підприємств та їх заступники, голова та члени виконавчих органів господарських товариств, у статутному капіталі яких 50 і більше відсотків акцій (часток) належать державі, голова та члени  виконавчих органів господарських товариств, у статутному капіталі яких 50 і більше відсотків акцій (часток) належать господарським товариствам, частка держави в яких становить 100 відсотків, у тому числі дочірніх підприємств, мають право перетинати державний кордон на підставі відповідних рішень про службові відрядження.

У виняткових випадках пропуск через державний кордон жінки та/або чоловіка, який є одиноким батьком, з числа зазначених у цьому пункті осіб, які мають дитину/дітей віком до 18 років (включно),  під час їх виїзду за межі України з метою відвідування таких дітей, які перебувають за межами України, або для супроводження таких дітей для виїзду за межі України здійснюється уповноваженими особами Держприкордонслужби за наявності відповідних підтвердних документів.

2-15. У разі введення в Україні воєнного стану пропуск військовослужбовців через державний кордон здійснюється уповноваженими особами Держприкордонслужби на підставі прийнятих Міністром оборони, керівником іншого утвореного відповідно до закону  військового формування, керівником правоохоронного органу спеціального призначення, керівником розвідувального органу рішень щодо виконання завдань у сфері безпеки і оборони.

2-16. У разі введення в Україні воєнного стану пропуск через державний кордон осіб, визначених пунктом  214 цих Правил, для лікування за кордоном здійснюється за наявності документів, які дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну, та листа Міністра охорони здоров’я про погоджений з іноземною стороною перелік осіб, яких заклади охорони здоров’я іноземних держав можуть прийняти на лікування за кордоном. Виїзд таких осіб дозволяється у супроводі одного з членів сім’ї першого ступеня споріднення.

2-17.  У разі введення в Україні воєнного стану Голова Державної прикордонної служби  може прийняти рішення про дозвіл на перетин державного кордону для осіб, визначених пунктом  214 цих Правил,  у разі смерті за кордоном одного із членів сім’ї першого або другого ступеня споріднення.

Автор: Наталья Мамченко

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді