Підробив документи задля підвищення: суд виніс вирок військовому

19:20, 24 декабря 2019
Військовослужбовець-контрактник визнав свою провину в повному обсязі та щиро каявся у скоєному.
Підробив документи задля підвищення: суд виніс вирок військовому
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Колегією суддів Центрального районного суду м. Миколаєва постановлено вирок військовослужбовцю, який надав до військової частини підроблений диплом про вищу освіту. Про це повідомляє портал «Судова влада України».

Судом встановлено, що військовослужбовець, з метою отримання офіцерського звання — молодший лейтенант та підвищеного грошового забезпечення надав до своєї частини нотаріально завірену копію підробленого диплому про отримання вищої освіти та додатки до нього, при тому, що вищий навчальний заклад він не закінчував.

Згодом йому було присвоєно звання молодшого лейтенанта та підвищено грошове забезпечення, в результаті отримання якого, ним було нанесено збитки військовій частині у сумі близько 6 тисяч гривень. Злочин передбачений частиною четвертою статті 358, частиною третьою статті 410 Кримінального кодексу України.

Військовослужбовець визнав свою провину в повному обсязі, щиро каявся у скоєному, повідомив, що погодився використати підроблені документи, з метою отримання офіцерського звання та посади і полегшення можливості бути відкомандированим до зони ООС у складі свого підрозділу.

Зазначив, що нанесені збитки, які виникли в результаті незаконного отримання підвищеного грошового забезпечення, компенсовані у повному обсязі.

Прокурор та представник потерпілого просили суд визнати військовослужбовця винним та призначити покарання з випробувальним терміном.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про можливість його виправлення без ізоляції від суспільства. Зокрема, суд ухвалив призначити військовослужбовцю покарання у виді 5 років позбавлення волі з випробувальним строком 2 роки, поклавши на нього обов’язки періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації і повідомляти про зміну місяця проживання, роботи, навчання та позбавити його військового звання «молодший лейтенант».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що суд Миколаєва обрав міру запобіжного заходу адвокату, який, використовуючи підроблені рішення суду та договір купівлі-продажу, позбавив права власності на квартиру іншого громадянина. 

Також в Одесі адвокат заволодів нерухомістю на понад 6 мільйонів. Зловмисник сфальсифікував документи.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва