КСУ перебуває під постійним тиском органів державної влади: судді звернулись до Зеленського, Разумкова та Шмигаля

15:56, 28 октября 2020
Незаконний вплив чиниться як на окремих суддів Конституційного Суду України, так і Суд в цілому – КСУ.
КСУ перебуває під постійним тиском органів державної влади: судді звернулись до Зеленського, Разумкова та Шмигаля
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 28 жовтня, Конституційний Суд України оприлюднив заяву до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України.

Судді повідомили, що КСУ упродовж кількох місяців перебуває під постійним тиском органів державної влади, зокрема  НАЗК, НАБУ, та деяких політиків.

Нижче публікуємо повний текст заяви зборів суддів Конституційного Суду.

ЗАЯВА

Зборів суддів Конституційного Суду України
до Президента України Зеленського В. О. ,
Голови Верховної Ради України Разумкова Д. О.,
Прем’єр-міністра України Шмигаля Д. А.

Відповідно до частини 2 статті 149 Конституції України, статті 24 Закону України «Про Конституційний Суд України» вплив на суддю Конституційного Суду України в будь-який спосіб забороняється.

Конституційний Суд України упродовж кількох місяців перебуває під постійним тиском органів державної влади, зокрема  Національного агентства з питань запобігання корупції України, Національного антикорупційного бюро України, та деяких політиків. Незаконний вплив чиниться як на окремих суддів Конституційного Суду України, так і Суд в цілому з метою зупинки його роботи, підриву авторитету та втрати суспільної довіри.

Офіційно заявляємо, що всупереч спробам окремих високопосадовців та політиків дестабілізувати роботу органу конституційної юрисдикції Конституційний Суд України у своїй роботі керуватиметься Конституцією, Законом України «Про Конституційний Суд України» та діятиме виключно в інтересах Українського народу.

Попри всі обставини та умови, у яких тривалий час доводиться працювати Конституційному Суду України, незважаючи на звинувачення в упередженості та заангажованості, поширення компрометуючої інформації стосовно професійної діяльності суддів та погрози щодо їх кримінального переслідування, Конституційний Суд України і надалі забезпечуватиме верховенство Конституції України та захист прав людини і громадянина.

Рішенням зборів суддів Конституційного Суду України Голові КСУ Тупицькому О. М. доручено повідомити особисто Президента України, Голову Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України про ситуацію, що склалася.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Національне агентство з питань запобігання корупції зробило заяву щодо рішення КСУ про систему декларування майна та доходів посадовців і депутатів.

Крім того, за словами Ольги Совгирі, у зв'язку із вчорашнім рішенням КСУ щодо антикорупційного законодавства Україна ризикує бути втягнутою в грандіозний міжнародний скандал.

Додамо, у Зеленського відреагували на рішення КСУ щодо системи декларування.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва