До обвинуваченого у вчиненні закінченого замаху на надання неправомірної вигоди суддям, застосували примусові медичні заходи

19:30, 27 апреля 2021
Колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання прокурора САП та застосувала примусові заходи медичного характеру щодо жителя Івано-Франківської області.
До обвинуваченого у вчиненні закінченого замаху на надання неправомірної вигоди суддям, застосували примусові медичні заходи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 27 квітня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання прокурора САП та застосувала примусові заходи медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги жителю Івано-Франківської області, у зв’язку з вчиненням ним суспільно небезпечного діяння, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 КК України, у стані неосудності.

Про це повідомляє пресслужба Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, вказана особа в лютому 2020 року вчинила закінчений замах на надання неправомірної вигоди судді Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області та суддям Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, за вчинення ними дій з використанням наданої влади та службового становища як суддів з розгляду скарг, поданих зазначеною особою, шляхом направлення клопотань, додатками до яких були кошти в іноземній валюті. Суспільно небезпечне діяння не було закінчено, оскільки особи, яким надавалась неправомірна вигода її не отримали, оскільки відповідні поштові відправлення були відкриті працівниками відповідних судів та далі повідомлено правоохоронні органи.

Із повним текстом ухвали можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи 991/2164/21.

Крім того, «Судово-юридична газета» писала про те, що колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання про привід свідка у судове засідання.

Також ми повідомляли, що ВРП залишила без змін рішення про застосування дисциплінарного стягнення у виді попередження до судді ВАКС.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області