Справа закарпатського виробника вин проти АМКУ: рішення КГС ВС

16:41, 20 декабря 2019
На ТОВ було накладено штраф у розмірі 54 400 грн.
Справа закарпатського виробника вин проти АМКУ: рішення КГС ВС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Господарського суду міста Києва надійшла позовна заява ТОВ про скасування рішення Тимчасової адміністративної колегії Антимонопольного комітету України, яким визнано, що зазначене ТОВ вчинило порушення у вигляді неподання інформації на вимогу державного уповноваженого АМКУ у встановлений ним строк. За вказане порушення на ТОВ накладено штраф у розмірі 54400 грн. Про це інформує прес-служба КГС ВС.

Підставою направлення вимоги про надання інформації стало надходження заяви до АМКУ від Компанії_1 (м. Дублін, Ірландія) про недобросовісну конкуренцію в діях ТОВ під час виробництва та реалізації кремових лікерів.

Втім, за твердженням позивача, власником продукції лікерів, що реалізуються на території України є не скаржник (Компанія_1), а українська компанія ТОВ_2, а тому право на звернення до Комітету виникло не в Компанії_1, а у власника продукції на території України — ТОВ_2.

Однак, як убачається з наявних у матеріалах справи фактичних даних, Компанія_1 є власником торговельних марок та відомим у всьому світі (у тому числі в Україні) виробником алкогольної продукції під зазначеною серією торговельних марок. Компанія_1 здійснює господарську діяльність на території України опосередковано – через представництво_1 та офіційного дистриб'ютора та імпортера TOB_2.

Рішенням Господарського суду міста Києва та постановою Північного апеляційного господарського суду у задоволенні позову ТОВ відмовлено.

19 грудня 2019 року Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду залишив без задоволення касаційну скаргу ТОВ.

Детальніше щодо справи №910/12403/18 можна ознайомитися за посиланнями: 1 та 2.

Також «Судово-юридична газета» повідомляла про правову позицію ВП ВС щодо застосування позовної давності до вимог про стягнення коштів.

Крім того, КГС ВС нагадав порядок повернення помилково переведених коштів.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді