Застрелив через борг: на Полтавщині впіймали вбивцю підприємця

08:30, 4 февраля 2019
Чоловік вбив пострілом у голову бізнесмена, у якого раніше позичив гроші.
Застрелив через борг: на Полтавщині впіймали вбивцю підприємця
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 31 січня, патрульні поліцейські під час об’їзду території Кременчуцького району Полтавської області знайшли автомобіль Hyundai Santafe. Машина була припаркована біля дороги на 96-му кілометрі траси Олександрія — Кременчук.

В автомобілі поліцейські знайшли тіло 55-річного підприємця зі слідами насильницької смерті. За фактом у поліції порушили кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство».

Поліцейські почали розшук убивці. У тому числі попросили надати інформацію із реєстраторів тих водіїв, які у період  із 19:00 до 20:30 проїжджали по даній трасі.

У неділю, 3 лютого, на сайті прокуратури Полтавської області з’явилася інформація про те, що підозрюваного у вбивстві розшукали.

За інформацією прокуратури, 36-річний чоловік був знайомим убитого і позичив у нього 80 тисяч доларів США для розвитку власного бізнесу. Потім не віддавав повної суми боргу. У четвер, 31 січня, чоловіки домовилися зустрітися на автодорозі Полтава — Олександрія та обговорити питання повернення боргу.

Під час розмови підозрюваний, який сидів на пасажирському місці, поцілив у голову підприємця із вогнепальної зброї і втік з місця злочину. У суботу, 2 лютого, зловмисника затримали. Йому оголосили про підозру у скоєнні умисного вбивства. Під час обшуку в будинку потерпілого поліцейські знайшли боргову розписку, за якою підозрюваний отримав від підприємця 25 тисяч доларів.

Зараз триває досудове розслідування у справі. Якщо провину підозрюваного доведуть у суді, йому загрожує 15 років за ґратами.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 30 січня чоловік розстріляв подружжя біля приміщення Ленінського районного суду Миколаєва, після чого сам здався поліції.

Також ми повідомляли, що в Одеській області взяли під варту чоловіка, який убив пенсіонера. Напередодні трагедії потерпілий вкотре вимагав від чоловіка повернути 5 тис. гривень боргу. Не бажаючи віддавати гроші, підозрюваний забив пенсіонера до смерті держаком від лопати.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді