На Хмельниччині брати боролися за материн спадок: суд прийняв рішення

19:59, 19 июня 2019
Суд встановив, що жінка могла підписати заповіт і зрозуміти його зміст.
На Хмельниччині брати боролися за материн спадок: суд прийняв рішення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Відмовити у задоволенні позову про визнання недійсними заповіту, свідоцтва про право на спадщину і  скасування рішення про оформлення спадкових прав. Такий вердикт Віньковецького районного суду у справі, де один з трьох братів судився з тим, котрому матір заповіла усе своє майно. Про це повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

«Чоловіка не задовольнило, що матір склала заповіт лише на одного із братів. Відтак, він подався до суду. Заявив, що жінка була неграмотною і мала проблеми із зором, тому власноруч підписати заповіт вона не могла. Крім того, посилався на процедурні порушення в оформленні документа і на своє право обов’язкової частки у спадщині, як інвалід 3 групи.

Суд встановив, що жінка могла підписати заповіт і зрозуміти його зміст. Автентичність підпису підтвердила почеркознавча експертиза. Щодо процедури, то секретар сільради мала законні повноваження посвідчити заповіт, а спадкова справа у Віньківцях була заведена правильно – за останнім місцем проживання спадкодавиці. У рішенні суд також зазначив, що позивач не звертався до нотаріуса із заявою про прийняття спадщини після смерті матері, тому пропустив встановлений 6-місячнйи строк», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення суду вже набрало законної сили.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, як оформити свої права на отриману у спадок земельну ділянку, якщо їй не присвоєно кадастровий номер.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде