В Офісі Президента розповіли, як подолають головну проблему митниці

13:30, 6 августа 2019
Проблему контрабанди вирішить повне перезавантаження кадрового складу митниці.
В Офісі Президента розповіли, як подолають головну проблему митниці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Повне перезавантаження кадрового складу митниці допоможе побороти поширення контрабанди. Про це заявив заступник голови Офісу Президента Олексій Гончарук, передає «Економічна правда».

«Точних цифр про масштаби контрабанди сьогодні немає ні в кого. Порахувати її просто неможливо. З упевненістю можна сказати, що загальний обсяг бюджетних втрат сягає мільярди доларів щорічно. Скільки цих мільярдів — п'ять, сім чи десять — покаже час», — розповів Гончарук.

На його думку, проблему вирішить повне перезавантаження кадрового складу митниці.

«Це головний фактор і перший крок, який потрібно зробити. Якщо на окремих митницях одна і та ж людина по десять років керує митницею, то можна скільки завгодно ставити експерименти по боротьбі з контрабандою і практикувати різні підходи, але в кінцевому результаті ці люди тебе переграють», — сказав він.

Другим кроком після зміни кадрів Гончарук бачить налагодження обміну інформацією з митницями інших країн, щоб бачити реальні обсяги та перелік товарів, що перетинають кордон. Третій крок — ліквідація політичної корупції.

«На мій погляд, посилення відповідальності необхідне, однак саме по собі воно не спрацює. З цього точно не потрібно починати. Якщо зараз підвищити відповідальність, то це просто призведе до збільшення розміру хабарів. Спершу потрібно змінити процеси, людей, налагодити обмін інформацією, а потім посилювати відповідальність», — пояснив Гончарук.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що Рада ухвалила проект про внесення змін до Митного кодексу.

Крім того, ми писали, що новий голова ДМС бачить митницю правоохоронним органом.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді