Проблеми з деклараціями: 5 екс-поліцейських притягнуть до кримінальної відповідальності

12:00, 2 октября 2019
Посадовці не подали декларації.
Проблеми з деклараціями: 5 екс-поліцейських притягнуть до кримінальної відповідальності
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки умисного неподання декларацій п’ятьма колишніми працівниками територіальних органів Національної поліції. Про це передає прес-служба НАЗК.

«Суб’єктам декларування було повідомлено про необхідність подати декларації протягом 10 днів з дня отримання таких повідомлень. Однак посадовці декларації не подали.

Не дотримались вимог закону колишні працівники територіальних органів Національної поліції у Волинській та Херсонській областях. Відповідні обґрунтовані висновки будуть направлені до органів прокуратури для здійснення досудового розслідування.

Так, під час контролю своєчасності подання декларацій встановлено, що три посадовці не подали декларації перед звільненням за період, не охоплений раніше поданими деклараціями, 2 —  декларації після звільнення за минулий рік», — йдеться у повідомленні.

Умисне неподання суб’єктом декларування декларації карається штрафом від 2 500 до 3 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років (стаття 366-1 ККУ).

У НАЗК зазначили, що затвердження обґрунтованого висновку та направлення його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що депутати запропонували законопроект про декларування активів фізичних осіб.  

Також відомо, чи накладається штраф за несвоєчасну оплату задекларованого податку.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей