ГПУ звільнить більше 200 прокурорів: назвали причину

10:45, 22 октября 2019
Прокурори відмовились від атестації для переведення в Офіс генерального прокурора.
ГПУ звільнить більше 200 прокурорів: назвали причину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

218 прокурорів ГПУ не подали заяви про намір пройти атестацію та працювати в нових органах прокуратури. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«Таким чином вони самостійно відмовились від атестації для переведення в Офіс генерального прокурора. В їх число входять також прокурори, які, всупереч Закону та Порядку проходження прокурорами атестації, подали заяви, які не відповідають встановленій формі. Вони підлягають звільненню згідно із законодавством.

У той же час 11 277 прокурорів (з них 1082 — в ГПУ), тобто понад 96%, подали такі заяви за встановленим зразком.

Нагадаємо, згідно із Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури», що набув чинності 25 вересня 2019 року, прокурори можуть бути переведені до нових органів прокуратури, що будуть створені, лише у разі успішного проходження ними атестації.

Закон визначає, що для проходження атестації і переведення до нових органів прокуратури прокурори подають заяви генеральному прокурору, в яких повинно бути зазначено про намір пройти атестацію, надано згоду на обробку персональних даних, на застосування процедур та умов проведення атестації. Форма та порядок подання заяви визначаються Порядком проходження прокурорами атестації, затвердженим наказом генерального прокурора», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що ГПУ назвала відсоток прокурорів, які заявили про намір пройти атестацію.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду