Коронавірус в Україні: чи можна проводити місцеві вибори

10:22, 23 июля 2020
Віктор Ляшко наголосив, якщо ситуація із захворюваністю ускладниться, потрібно буде обмежувати проведення масових заходів.
Коронавірус в Україні: чи можна проводити місцеві вибори
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Проведення місцевих виборів на фоні ситуації з коронавірусом в Україні можливе. Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю "Українському радіо".

Однак якщо ситуація із захворюваністю ускладниться, потрібно буде обмежувати проведення масових заходів. Ляшко наголосив, що темпи поширення коронавірусу залежать від свідомості українців.

«Якщо ми дотримуємося правил карантину, створюємо умови для цього, то, як показало ЗНО, можемо провести вибори в Україні без будь-яких проблем, ризиків для ускладнення епідситуації і для здоров’я наших громадян. Але якщо вся країна стане червоною зоною, тоді, можливо, потрібно буде обмежувати проведення масових заходів»,  ̶  сказав Ляшко.

Головний санлікар додав, що не планує балотуватися в мери Києва, оскільки сьогодні в країні складна епідситуація з коронавірусною хворобою.

«Я більш ніж впевнений, що в нас у жовтні-листопаді до коронавірусної хвороби приєднається грип, буде коінфекція, і нам буде складніше реагувати. Потрібно буде реагувати і з епідемічної точки зору, і з готовності системи охорони здоров’я, і з належною комунікацією до людей», ̶  додав Ляшко.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада перенаправила майже 1,3 млрд гривень на вибори

Додамо, що Верховна Рада призначила місцеві вибори на 25 жовтня.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва