Україна введе локдаун при 15 000 хворих за добу: Зеленський

17:39, 22 октября 2020
В країні збільшилась критична кількість хворих щодня через активне  збільшення ліжок у лікарнях.
Україна введе локдаун при 15 000 хворих за добу: Зеленський
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні медична система України може витримати близько 15 тис. нових інфікованих COVID-19 на добу, хоча ще недавно критичною була кількість приблизно 9,5 тис. хворих щодня. Про це розповів Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю «Осінь-2020: перемоги та виклики» чотирьом українським телеканалам.

Так, наразі відбувається активне переобладнання лікарень та забезпечення медиків. Але цей ресурс не безкінечний.

«Місяць тому ми вважали, що при 9,5 тисячах захворілих на день наша медицина зупиниться – не буде вистачати ліжок в інфекційних лікарнях та медиків... На сьогодні міністр Степанов правий, що при 15 тисячах ми можемо ввести локдаун», – наголосив глава держави.

Він додав, що також намагаються збільшити наявність лікарів шляхом перепрофілювання відділень медзакладів та залучення інтернів і студентів.

«Ми не можемо перепрофілювати всю медичну систему України під хворих на COVID-19. Не можуть мільйони лікарів несподівано з'явитися в Україні. Це велика проблема, і саме через це ми звертаємось до людей – ми розуміємо втомленість, але носіть, будь ласка, маски – не тільки для себе, але й для свого оточення», – зазначив Володимир Зеленський.

Президент також вважає доцільним посилення відповідальності за недотримання карантинних заходів. Він додав, що регулярно проводить наради, зокрема з представниками місцевої влади, щодо небезпеки нової хвилі епідемії. І вже розпочаті кримінальні провадження проти міських голів через недотримання карантину.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Україна успішно завершила доклінічну фазу випробування вакцини від коронавірусу, створення якої повністю профінансує держава. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва