Вчені пояснили спад COVID в Україні

13:38, 28 декабря 2020
Причиною є особливість штаму коронавірусу, який поширений у країні, а також те, що люди почали розуміти небезпеку і вживати заходів обережності.
Вчені пояснили спад COVID в Україні
Джерело фото: bbc.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні поширений менш заразний штам коронавірусу, ніж у західних країнах. Це стало однією з причин спаду коронавірусу в Україні. Про це повідомив академік НАН Сергій Комісаренко в інтерв'ю РБК-Україна.

За словами вченого, головний фактор - це поведінка самого вірусу. Він стає то більш контагіозним (заразним), то менш контагіозним.

«Поки що немає новин про те, що вірус стає більш-менш летальний, що він викликає більш жорстке або полегшене захворювання. Його поведінка щодо перебігу захворювання поки що не змінилася. Але його контагіозність змінюється», - пояснив він.

Вчений вважає, що в Україні поширений штам коронавірусу, який не такий вже і контагіозний, як віруси в інших країнах на заході Європи. Втім, за його словами, є ще одна причина спаду COVID-19.

«Другий фактор, також вкрай важливий - це те, що наші люди поступово починають розуміти небезпеку вірусу і захворювання COVID-19, яке він викликає, і починають більш ретельно виконувати рекомендації карантину: маски, миття рук і дистанціювання», - додав він.

Вчений також зазначив, що на COVID-19 можуть захворіти не всі. У деяких людей може бути потужна імунна система. Втім, ці люди можуть бути розповсюджувачами інфекції. Також деякі люди можуть мати перехресний імунітет - тобто, імунітет проти менш небезпечних коронавірусів, який дозволяє імунній системі реагувати як захист проти останнього коронавірусу.

Також Степанов прокоментував скасування локдауну в умовах спаду захворюваності на коронавірус.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Україна очікує перший транш доз вакцин з початку 2021 року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва