Судовим експертам присвоєно кваліфікацію – Мін’юст

19:40, 19 марта 2021
Засідання Кваліфікаційної палати Центральної експертно-кваліфікаційної комісії при Міністерстві юстиції України відбулись 16 та 18 березня.
Судовим експертам присвоєно кваліфікацію – Мін’юст
Джерело фото: фото з вільних джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На підставі рішень кваліфікаційної палати Центральної експертно-кваліфікаційної комісії при Міністерстві юстиції 6 судовим експертам НДУСЕ присвоєно кваліфікацію судового експерта з правом проведення економічної, будівельно-технічної та психологічної експертиз. Про це повідомляє пресслужба Мін’юсту.

4 судовим експертам НДУСЕ продовжено строк дії свідоцтва про присвоєння кваліфікації судового експерта з правом проведення будівельно-технічної, земельно-технічної та оціночно-будівельної експертиз.

1 судовому експерту НДУСЕ відмовлено у присвоєнні кваліфікації судового експерта з правом проведення психологічних експертиз.

1 фахівцеві, який не є працівником державної спеціалізованої установи, присвоєно кваліфікацію судового експерта з правом проведення економічної експертизи.

Відповідно до  розділу V Положення про Центральну експертно-кваліфікаційну комісію при Міністерстві юстиції України та атестацію судових експертів, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 03.03.2015 № 301/5 (далі – Положення), строк дії Свідоцтва про присвоєння кваліфікації судового експерта з певного виду експертної спеціальності (далі - Свідоцтво), становить три роки.

Строк дії Свідоцтва для працівників науково-дослідних установ судових експертиз продовжується рішенням кваліфікаційної палати ЦЕКК на підставі розгляду відгуку НДУСЕ про проходження судовим експертом стажування.

Строк дії Свідоцтва для фахівців, які не є працівниками державних спеціалізованих установ, продовжується після підтвердження експертом кваліфікації.

Крім того, «Судово-юридична газета» писала, що Вища рада правосуддя обрала секретарів Першої та Другої Дисциплінарних палат ВРП.

А також ми повідомляли про застосування новел процесу про неприпустимість зловживання процесуальними правами: судова практика. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України