Однією із найпопулярніших послуг на порталі «Дія» є державна реєстрація ФОП

12:10, 30 марта 2021
Завдяки спрощеній системі реєстрації, за рік близько 40% підприємців відкривали ФОП в онлайн-режимі.
Однією із найпопулярніших послуг на порталі «Дія» є державна реєстрація ФОП
Джерело фото: lexinform.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За рік існування послуги успішно зареєструвалися на порталі Дія понад 275 тисяч ФОП та 1700 ТОВ. Про це повідомляє Міністерство юстиції України на сторінці в Facebook.

«Процес відкриття ФОП скоротився з 30 до 3 етапів, а кількість полів для заповнення з 58 – до 10. Зараз заповнення форми займає лише 10-15 хвилин. Це робить реєстрацію бізнесу в Україні однією із найшвидших у світі. Без бюрократії та зайвих паперів», - повідомляють у Мін’юсті.

Завдяки спрощеній системі онлайн-реєстрації, за рік близько 40% підприємців відкривали ФОП. У 2019 році ця цифра становила лише 5%.

Важливо, що при відкритті ФОП можна також зареєструватися платником ПДВ. Окрім того, повідомляють, що послуга з реєстрації ФОП включає взяття на облік платників єдиного податку податковою службою та державними органами статистики.

«Одна з найпопулярніших послуг на порталі Дія – державна реєстрація бізнесу. І це наша спільна заслуга. Разом із командою Міністерство цифрової трансформації України ми хочемо зробити бізнес-клімат в Україні ще більш сприятливим, та спростити послуги, пов'язані з ФОП. Разом із Мінцифри плануємо автоматизувати державну реєстрацію ФОП для того, щоб найпростіші кейси вирішувались взагалі без участі людини. Це дозволить державному реєстратору звільнити час для вирішення більш складних кейсів», – розповідає заступник Міністра юстиції України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Орлов.

Нагадаємо, що послуги для ФОП запрацювали у квітні 2020 року і були розроблені Міністерством цифрової трансформації, Міністерством юстиції, Міністерством фінансів, Державною податковою службою за підтримки Програми EGAP, що впроваджується Фондом Східної Європи та фінансується Урядом Швейцарії.

Раніше «Судово-юридична газета» писала» про Дію та які послуги наразі доступні.

Також «Судово-юридична газета» повідомляла, що в уряді розробили новий Порядок монетизації пільг за проїзд.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде