Обшуки у КМДА: сімом особам повідомлено про підозру

12:36, 13 мая 2021
Серед них - три чинних та чотири колишніх високопосадовців Департаменту соціальної політики КМДА.
Обшуки у КМДА: сімом особам повідомлено про підозру
Джерело фото: Офіс Генпрокурора
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За результатами обшуків у Департаменті соцполітики КМДА сім осіб підозрюють у заволодінні 13,5 млн грн. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, протягом 2017-2019 років службові особи Департаменту соцполітики КМДА, вступивши у змову зі службовими особами суб’єкта господарювання, уклали ряд договорів на закупівлю засобів особистої гігієни за завищеними цінами – на понад 106%, внаслідок чого, бюджету спричинено більше 13,5 млн грн збитків.

У зв’язку із цим правоохоронцями здійснено низку санкціонованих судом обшуків у службових приміщеннях та за місцем проживання службових осіб Департаменту КМДА.

«За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури повідомлено про підозру трьом чинним та чотирьом колишнім високопосадовцям Департаменту соціальної політики КМДА за фактом заволодіння бюджетними коштами в сумі 13,5 млн грн (ч. 5 ст. 191 КК України)», - повідомляють у пресслужбі.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СУ Головного управління Нацполіції у м. Києві, за оперативного супроводу працівників Управління стратегічних розслідувань у місті Києві ДСР Нацполіції України.

Також «Судово-юридична газета» писала, що у Департаменті соцполітики КМДА проводяться обшуки через розкрадання 13,5 млн грн на закупівлю медвиробів.

Крім того, ми повідомляли, що прокуратура проводить обшуки у приміщеннях КМДА та приватного підприємства. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді