СБУ затримала агента військової розвідки РФ на Черкащині

21:00, 28 июля 2021
Основне завдання, яке поставили перед українцем російські куратори, ‒ збір та передача інформації про військові стратегічні об’єкти.
СБУ затримала агента військової розвідки РФ на Черкащині
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Черкаській області контррозвідники СБУ викрили агента російської військової розвідки (ГУ ГШ ЗС РФ). Зловмисника затримали «на гарячому» під час отримання секретної інформації про один із складів артилерійських боєприпасів регіону.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники встановили, що мешканець Черкаської області був завербований російською спецслужбою на території РФ. Основне завдання, яке поставили перед українцем російські куратори, ‒ збір та передача інформації про військові стратегічні об’єкти.

Щоб виконати вказівки російської розвідки, зловмисник намагався залучити до протиправної діяльності військовослужбовця Збройних Сил України.

Контррозвідники та слідчі СБУ задокументували факти збору зловмисником відомостей, у тому числі з обмеженим доступом, щодо місць розташування артилерійських складів на території регіону, режиму їх охорони, переліку та кількості боєприпасів, що зберігаються на них.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Також «Судово-юридична газета» писала про теракти у Києві: судитимуть організаторів заворушень.

Додамо, що ми повідомляли про конкурс на посаду директора Бюро економічної безпеки: коли оголосять допущених кандидатів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду