Незаконне втручання в базу даних: Мінцифра поверне державі реєстр моряків

12:54, 3 августа 2021
Вже проведені перемовини та триває процес закупки Crew Evaluation System 6.0.
Незаконне втручання в базу даних: Мінцифра поверне державі реєстр моряків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Мінцифра допоможе повернути державі реєстр документів моряків, який потрапив до рук приватних осіб і використовувався у схемах на 150 млн доларів на рік, – повідомляє пресслужба відомства.

Державний реєстр документів моряків фактично потрапив у руки приватних осіб. Якщо моряк намагався самостійно пройти тестування та підтвердити свою кваліфікацію через особистий кабінет, то йому створювали перешкоди — затримували сертифікати кваліфікації або спотворювали результати тестування.

Раніше отримати потрібні документи моряки могли тільки через спеціальних посередників. Саме вони завантажували документи в реєстр, створювали позитивний результат тестування і підтверджували кваліфікацію. Моряку не потрібно було проходити навчальні курси чи медичне обстеження, а такі документи за переатестацію та дипломування коштували їм від 3 до 8 тисяч доларів.

Тепер в оновлених реєстрах можна буде знайти всю необхідну інформацію про моряка — від документів про освіту та кваліфікаційних документів до медичних сертифікатів. Все це можна буде зробити швидко, зручно та без корупції.

Крім того, вже проведені перемовини та триває процес закупки Crew Evaluation System 6.0 — всесвітньо визнаної системи комп’ютерного тестування моряків. Це дозволить зробити процес оцінки кваліфікації більш прозорим та прибрати з нього людський фактор та хабарі.

Також «Судово-юридична газета» писала, що у Києві затримано групу наркодилерів за оптовий збут наркотиків по Україні.

Додамо, що у Києві викрили наркоторгівця із понад 70 згортками амфетаміну.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді