В Україні відкрили доступ до інформаційних даних про межі територіальних громад

20:28, 5 августа 2021
Дані про межі територіальних громад вже є у відкритому доступі на Публічній кадастровій карті.
В Україні відкрили доступ до інформаційних даних про межі територіальних громад
Джерело фото: map.land.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко повідомив, що Держгеокадастр відкрив доступ до нових інформаційно-довідкових даних про межі територіальних громад. Про це йдеться на офіційному сайті відомства.

Новий набір інформаційно-довідкових даних про межі територіальних громад вже у відкритому доступі на Публічній кадастровій карті.

«Сьогодні Держгеокадастр відкрив доступ до нових інформаційно-довідкових даних про межі територіальних громад. Їх можна переглянути на Публічній кадастровій карті. Вони відображають межі ОТГ, які об’єдналися відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

Він додав, що насамперед ці дані винесли для власників земельних ділянок, розробників документації із землеустрою, органів державної та місцевої влади.

«Інформація про межі територіальних громад лише інформативна, але вже зараз допоможе уникнути дублювань та непорозумінь під час розроблення проектів землеустрою та комплексних планів просторового розвитку територій ОТГ», - повідомив Роман Лещенко.

Створення цієї інформації відбулося за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України. Його здійснювали фахівці ДП «Центр ДЗК» відповідно до інформації, яку надало Міністерство розвитку громад та територій України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, як підготуватися до продажу паю: інструкція.

Додамо, що ми повідомляли,  як захищаються права власників землі в умовах відкриття ринку землі.

Також ми публікували особливості укладання договору оренди землі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду