В Україні відзначають День юриста

10:00, 8 октября 2021
Юристів вітають з різних куточків України.
В Україні відзначають День юриста
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Щороку 8 жовтня в Україні відзначають День юриста.

Це свято об'єднує юристів різних сфер діяльності, що стоять на захисті прав і свобод українців.

Вітають людей, життя яких зв’язано з юриспруденцією, з різних куточків України.

«Судово-юридична газета» бажає всім причетним до цього свята наснаги, успіхів та досягнень, витримки у складних ситуаціях і зважених рішень.


Голова Ради суддів України Богдан Моніч побажав юристам творчої наснаги і професійних успіхів.

«Від імені Ради суддів України та від себе особисто щиросердечно вітаю вас з нашим професійним святом Днем юриста!

Це свято об’єднує усіх нас в єдину спільноту вартових Закону і Справедливості, бо обираючи свій фах, ми свідомо стали на шлях захисту конституційних прав і свобод громадян, утвердження принципів верховенства права та вдосконалення і розвитку українського законодавства.

Не зраджуйте своїм переконанням! Дбайте про тих, хто потребує вашої підтримки, поради та судового захисту. Нехай вся ваша діяльність буде справедливо законною для людей і для держави.

Міцного здоров’я вам, добра, радості, щастя, родинного затишку, творчої наснаги і професійних успіхів», — сказано у привітанні.


Голова Окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк побажав задоволення від роботи, стабільності та успіхів.

«Цю професію обирають люди, які мають загострене почуття справедливості та готові до високої відповідальності. Ґрунтовні знання, служіння закону, принциповість та витримка – це лише короткий перелік якостей, притаманних хорошому юристу.

В найскладніших завданнях та при будь-яких правових колізіях ви стоїте на захисті прав і законних інтересів громадян, щодня зміцнюючи правосвідомість нашого суспільства.

В день професійного свята хочу побажати кожному з вас задоволення від роботи, стабільності та успіхів. Нехай наполегливість та цілеспрямованість допомагають в реалізації найсміливіших планів і задумів. Міцного здоров’я, вам, добра та благополуччя!» — зазначив він.



Нотаріальна палата України також вітає усіх правників із Днем юриста та бажає у професійній діяльності завжди дотримуватися принципів законності, незалежності та етичності.

«Бути юристом означає: слідувати принципу верховенства права; розуміти, що навіть суворий закон – це закон; усвідомлювати відповідальність та захищати права; використовувати власний досвід на благо суспільства.

Будуємо правову державу разом!» — написали у НПУ.


До привітань також долучився заступник голови ВС, голова КГС ВС Богдан Львов:

«Шановні колеги!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Дня юриста!

Переконаний, що ваші фахові зусилля будуть винагородженні повагою і довірою, сприятимуть утвердженню засад законності, справедливості та  забезпеченню прав і законних інтересів громадян.

У цей святковий день сердечно бажаю міцного здоров'я, родинного щастя, душевної наснаги, мирного неба, невичерпних життєвих сил та енергії для нових професійних здобутків».


 



Асоціація розвитку суддівського самоврядування України також вітає з Днем юриста:

«8 жовтня ми традиційно святкуємо наше свято, адже вважається, що саме 8 жовтня в 1016 році Київський князь Ярослав Мудрий видав перше зведення законів «Руська правда».

Шановні колеги! Прийміть наші щиріші вітання у своє професійне свято!

Ми вітаємо всіх працівників судів, а також студентів і курсантів юридичних вузів та їхніх викладачів.

На вас покладено найбільша з місій - берегти і захищати права людини в усіх сферах життя. Ця місія супроводжується величезною відповідальністю щодо долі окремих людей, а відповідно і нашої з Вами держави.

Бажаємо сил та наснаги як у професійному, так і в особистому житті! Хай внутрішня віра в себе і власну справу буде непохитною і твердою!».



 


Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України