Зарахування періоду відсторонення державного службовця до стажу держслужби: роз’яснення НАДС

13:47, 2 декабря 2021
У НАДС зазначили, що період відсторонення держслужбовця відповідно до постанови Кабміну від 9 грудня 2020 року № 1236 зараховується до стажу роботи для присвоєння чергового рангу.
Зарахування періоду відсторонення державного службовця до стажу держслужби: роз’яснення НАДС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство України з питань державної служби оприлюднило роз’яснення від 30 листопада 2021 р. № 144 р/з щодо зарахування періоду відсторонення державного службовця відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236 до стажу державної служби (для надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки, для присвоєння чергового рангу). Роз’яснення з’явилось на офіційному сайті НАДС.

На думку НАДС, період відсторонення державного службовця відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236 зараховується до стажу роботи для присвоєння чергового рангу.

Також у відомстві уточнили, що роз’яснення міністерств, інших органів виконавчої влади мають лише інформаційний характер і не встановлюють правових норм.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що  у НАДС пояснили, чи може отримати матеріальну допомогу державний службовець при виході на пенсію.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/suduaна Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва