Перед судом в Нідерландах постануть винні в збиття МН17

13:31, 5 липня 2017
Винні в збитті літака МН17 відповідатимуть перед судом в Нідерландах.
Перед судом в Нідерландах постануть винні в збиття МН17
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Літак був збитий над Донецькою областю 17 липня 2014 року.

Про це передає Європейська правда з посиланням на уряд Нідерландів.

Відповідне рішення підтримали представники Нідерландів, Бельгії, Австралії, Малайзії та України, які входять до Об'єднаної слідчої групи (JIT), яка веде кримінальне розслідування.

На розгляд виносилося також варіант створити спеціальний міжнародний трибунал з представників п'яти країн, проте він був занадто складним, тому що правові системи багатьох країн відрізняються.

Створення трибуналу ООН відкинули ще в 2015 році, коли Росія заблокувала це рішення в Раді Безпеки ООН.

За даними зарубіжних ЗМІ, розслідування катастрофи досі триває, є підозрювані, але до сих пір нікому не пред'явлені звинувачення. Ухвалення рішення не означає, що винні постануть перед судом найближчим часом. Вони також можуть бути засуджені заочно.

Міжнародна команда з розслідування катастрофи літака прийшла до висновку, що лайнер був збитий ракетою, випущеною з ЗРК «Бук», доставленого з території Росії.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року, орієнтовно о 16:20, пропав з екранів радарів літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» Боїнг-777, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам — Куала-Лумпур. Катастрофа літака забрала життя 283 пасажирів і 15 членів екіпажу, в т. ч. 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Також 20 грудня 2014 року Нідерланди і Україна майже одночасно оприлюднили інформацію Міжнародної слідчої групи про хід розслідування катастрофи малайзійського рейсу МН17.

Крім цього, 6 серпня Європейський суд з прав людини розглядав скаргу родичів жертв катастрофи Boeing-777 проти України, в якій родичі були впевнені, що українська влада не закрила повітряний простір над територією, де проходили бої між військовими і ополченцями самопроголошених «ДНР» і «ЛНР».

У скарзі позивачі вимагали від України компенсацію в 1 млн євро.

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду