Компанія Wizz Air зняла з рейсу бійця ЗСУ з протезом: подробиці скандалу

21:22, 9 липня 2023
Авіакомпанія Wizz Air згодом вибачилася, що зняла з літака українського солдата з протезом.
Компанія Wizz Air зняла з рейсу бійця ЗСУ з протезом: подробиці скандалу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Представники угорської авіакомпанії Wizz Air в ізраїльському аеропорту Тель-Авіва не пустили на літак українського військовослужбовця-ветерана з протезом, який прямував до України. Згодом компанія вибачилася за інцидент на своїй сторінці у Тwitter.

«Просимо вибачення за викликане невдоволення щодо ситуації з пасажиром на нашому нещодавньому рейсі з Тель-Авіва до Варшави», - йдеться у повідомленні.

У Wizz Air зауважили, що першим пріоритетом для авіакомпанії є безпека, співробітники мають перевіряти готовність пасажирів для польоту.

«Якщо є будь-які ознаки того, що пасажир має захворювання, яке може поставити його життя під загрозу під час польоту, ми зобов’язані відмовити йому в посадці. У цьому випадку це було важке, але необхідне рішення, прийняте з огляду на безпеку пасажира. Йому надали воду, і його посадили на місце в очікуванні допомоги персоналу аеропорту», - зазначили у повідомленні.

Раніше видання Nexta у Тwitter повідомило, що у ветерана ампутована нога внаслідок поранення на війні, замість неї стоїть протез. Військовий заявив, що не міг сидіти на своєму місці у літаку через протез. Він хотів потрапити до Варшави, а згодом в Україну до своєї родини.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Ганечко
    Олена Ганечко
    член Ради суддів України, суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Галина Мигаль
    Галина Мигаль
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • В'ячеслав Пєсков
    В'ячеслав Пєсков
    суддя Великої Палати Верховного Суду