ВАКС продовжив дослідження доказів у справі за обвинуваченням нардепа Юрія Камельчука у недекларуванні квартири

12:00, 16 лютого 2023
Вищий антикорупційний суд дослідив окремі докази у справі про можливе недекларування квартири народним депутатом Юрієм Камельчуком та призначив наступне судове засідання у справі на 8.00 20 лютого.
ВАКС продовжив дослідження доказів у справі за обвинуваченням нардепа Юрія Камельчука у недекларуванні квартири
Фото: kyiv.comments.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий Антикорупційний суд продовжив дослідження доказів у справі за обвинуваченням народного депутата Юрія Камельчука у недекларуванні орендованої квартири та призначив наступне судове засідання на 20 лютого.

«Враховуючи, що в учасників процесу заплановані інші судові засідання в інших приміщеннях Вищого антикорупційного суду, розгляд провадження на сьогодні закінчено. Наступне засідання відбудеться 20 лютого 0 8:00», - оголосила головуюча суддя 

На початку засідання сторона обвинувачення оголосила про заміну групи прокурорів, оскільки частина з них була мобілізована та наразі проходить службу у Збройних силах.

Решту ж засідання було присвячено дослідженню доказів у справі. Зокрема прокурор зачитав частину листа Апарату Верховної Ради, який, за його словами стали підставою для надання компенсації за орендовану квартиру або готельний номер Юрію Камельчуку за період з січня 2020 по 2021 рік.

Зі свого боку один з адвокатів Камельчука Андрій Слюсар подав клопотання до суду про «очевидну недопустимість доказів», оскільки, на його думку, запит щодо отримання інформації про компенсацію Камельчуку оформлено з порушенням норм Кримінального процесуального кодексу та підписано особою, яка не в ходить до групи дізнавачів

«Порадившись на місці суд відхиляє клопотання про визнання доказу очевидно недопустимим, оскільки ті підстави, які навів захисник не вбачаються достатніми…Питання про допустимість буде вирішено в нарадчій кімнаті», - оголосила рішення головуюча суддя

У подальшому між прокурором та адвокатом виникла дискусія, щодо можливового недекларування орендованої квартири Камельчуком.

«Юрій Камельчук сам надав інформацію Апарату Верховної Ради про розмір орендної плати, інформацію про використання квартири,адресу її…Це підтверджує, що у Юрія Камельчука не було мотиву приховувати інформацію», - зазначив захисник.

У свою чергу прокурор зауважив, що «подання документів будь-куди окрім реєстру декларуванням очевидно не є декларуванням».

«Не було задекларовано жодного об’єкта нерухомого майна», - зауважив прокурор.

Врешті-решт суд відклав розгляд справи до 8.00 20 лютого.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», напередодні Вищий антикорупційний суд продовжив дослідження доказів у справі за обвинуваченням колишнього члена Комісії регулювання азартних ігор в отриманні хабаря у 90 тисяч доларів.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва