ВАКС завершив дослідження письмових доказів у справі за обвинуваченням у недекларуванні квартири нардепа Юрія Камельчука

19:25, 28 лютого 2023
Суд завершив дослідження документів захисту та обвинувачення у справі Камельчука та планує на наступному засіданні допитати свідків.
ВАКС завершив дослідження письмових доказів у справі за обвинуваченням у недекларуванні квартири нардепа Юрія Камельчука
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд завершив дослідження документів захисника та прокурора у справі за обвинуваченням у недекларуванні народного депутата Юрія Камельчука.

Під час сьогоднішнього засідання суд продовжив дослідження письмових доказів сторін обвинувачення та захисту. Зокрема досліджувалися транзакції по картці народного депутата Юрія Камельчука.

Крім цього суд долучив на прохання захисту Юрія Камельчука до матеріалів справи роз’яснення Національного агентства запобігання щодо подання декларацій та кілька чисел газети «Голос України» за 2020-21 р.р. Адвокат парламентаря Андрій Слюсар нагадав, що у «Голосі України» публікується перелік народних депутатів, що отримують компенсації за оренду житла, хоча перед вирішенням питання стосовно долучення документів до справи головуюча суддя Віра Михайленко зауважила: «ви думаєте суд не вміє користуватися сайтом Національного агентства запобігання корупції, щоб це роз’яснення отримати».

Зі свого боку адвокат нардепа зауважив, «що правила надання банківських послуг теж доступні, але ми їх досліджували».

Врешті суд вирішив долучити зазначені публічні документи до справи і, зважаючи на завершення дослідження документів сторін відклав судове засідання.

«Враховуючи те, що відповідно до порядку дослідження доказів наступним етапом є допит осіб в цьому кримінальному проваджені, які не з’явилися, розгляд справи відкладається на 2 березня 8.00», - оголосила головуюча суддя Віра Михайленко.

На наступному засіданні планується допит свідків

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Камельчук підозрюється у недекларуванні орендованої квартири. 10 січня НАБУ та САП скерували до суду справу за обвинуваченням народного депутата у внесенні недостовірних даних до е-декларації за 2020 рік. Його дії кваліфікували за ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України (в редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ).

Слідство встановило, що Камельчук був зобов'язаний, але не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік відомості про квартиру на Печерську (центральний район Києва), яку орендував протягом двох років – з жовтня 2019.

Вартість квартири становить понад 3,6 млн гривень.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області