Керівнику САП хочуть дозволити розпочинати кримінальне провадження проти депутатів

16:30, 18 березня 2023
Пропонується надати можливість прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вносити відомості стосовно можливого вчинення депутатом кримінального правопорушення.
Керівнику САП хочуть дозволити розпочинати кримінальне провадження проти депутатів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури можуть надати право вносити відомості про можливе вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а граничну чисельність Національного антикорупційного бюро збільшити на 300 осіб. Про це йдеться у затвердженій урядом державній антикорупційній програмі на 2023-25 р.р.

Згідно з документом планується внести зміни до закону «Про прокуратури», якими передбачено можливість внесення відомостей про можливе вчинення кримінального правопорушення народним депутатом України, заступником Генерального прокурора — керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (виконувачем обов’язків) та керівником Головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро. Тобто в разі ухвалення законодавчих змін буде скасовано монополію генпрокурора на внесення відомостей про відкриття кримінального провадження проти депутатів.

Крім цього пропонується визначити, що заступником Генерального прокурора — керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (виконувачем обов’язків) здійснюється погодження клопотань, які розглядаються слідчим суддею.

Крім цього затверджена програма, серед іншого передбачає збільшення граничної чисельності працівників НАБУ на 300 осіб з введенням в дію відповідних законодавчних змін після завершення воєнного стану. При цьому на рівні закону буде  чітко встановлено розмір посадових окладів для прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, у тому числі тих, що перебувають на адміністративних посадах у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 16 лютого Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу проти нардепа Сергія Нагорняка, який, за версією слідства не вказав у декларації Lexus.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області