Назвали речі, які потрібно завжди тримати в автомобілі

23:29, 13 мая 2020
Водіям дали декілька порад.
Назвали речі, які потрібно завжди тримати в автомобілі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Якщо слідувати логіці «мій дім — моя фортеця», то автомобіль — це фортеця на колесах, передає Ukr.Media.

І, як належить порядній фортеці, автомобіль повинен бути готовим до будь-яких неприємностей. Щоб бути готовим до всього, експерти в області особистої організації (так-так, бувають і такі) і навіть виживання радять завжди зберігати в автомобілі деякий набір речей. Вони допоможуть пережити все: від авралу в офісі до непередбаченого побачення.

Аптечка

Без аптечки — нікуди. Так, цей пункт цілком очевидний. Але майстри виживання радить додати в аптечку кілька несподіваних предметів. Наприклад, краплі для очей типу «штучна сльоза», які допоможуть впоратися з сухістю або прибрати сторонні частинки — must have для будь-якого водія. А ще жіночий гігієнічний тампон. З його допомогою можна зупинити практично будь-яку кровотечу.

Велика пачка вологих серветок

Для міні-прибирання і багато чого іншого.Тому що ніколи не знаєш, коли діти перевернуть сік на заднє сидіння або доведеться вечеряти ситною шаурмою прямо на водійському місці. Для мінімального прибирання салону серветки завжди знадобляться.

Запасна зарядка для телефону

Акумулятор смартфона — штука не вічна, а привчити себе всюди носити зарядку в кишені або сумці — справа практично безнадійна. Так що поселіть зарядний пристрій в бардачку на постійній основі, тому що він вам точно знадобиться.

Ліхтарик та запасні батарейки до нього

Ліхтарик точно стане в пригоді. На випадок непередбачених ситуацій, типу зламаних фар. Ліхтарик також стане у пригоді, якщо щось трапиться з машиною і доведеться посилати сигнал про допомогу.

Міні-набір інструментів

Навіть, якщо ви безнадійно далекі від механіки, викрутка, плоскогубці, молоток та ізострічка точно не завадять. Мало, що і з чиєю допомогою доведеться лагодити по дорозі.

Пляшка з водою

Тому що дотримуватися питного режиму потрібно навіть за кермом, про що більшість водіїв просто не думає. Головне, не забувайте періодично перевіряти термін придатності і міняти її на свіжу. А також не залишайте пляшку поруч з вікном в літню спеку — це шкідливо і для пластику, і для вашого здоров’я.

Пакет або полотняна сумка для продуктів

Заїхати за покупками можна в будь-який момент, але кому потрібно накопичувати вдома пакет з пакетами? Тим більше що більшість супермаркетів стягують за пакет додаткові гроші.

Блокнот і ручка

Ми звикли покладатися на смартфони і навігатори, але ніколи не знаєш, коли техніка підступно вийде з ладу. А раптом доведеться питати дорогу у перехожих? Та й дітей у машині треба чимось відволікати. Краще, нехай малюють на аркушах блокнота, ніж на спинках сидінь.

Парасолька та/або дощовик

Бо дощі трапляються і від них не завжди можна сховатися в теплому автомобілі. Та й пасажирам може стати в пригоді.

Косметичка

Звичайно, рекомендація відноситься до прекрасної половини. Якщо вас запросять на вечірку або побачення прямо після роботи, ви напевно подякуєте самі собі за звичку тримати міні-косметичку в бардачку. Пудра або мініатюри тонального крему, туш і помади насиченого кольору, цього вже буде достатньо, щоб швидко привести себе в порядок після насиченого робочого дня.

Жувальна гумка

І не лише «на випадок важливих переговорів», щоб освіжити дихання. Жуйка також здатна зняти симптоми печії, про що знають небагато з нас, але що точно варто використовувати в дорозі.

Термоковдра (покривало з фольги)

В разі екстремальної ситуації воно допоможе швидко зігрітися. А таких ситуацій може бути значно більше, ніж здається на перший погляд. А ще воно витримує вагу до 200 кг, так що підходить в якості нош. Недарма в країнах Євросоюзу стандарти безпеки зобов’язують водіїв зберігати таку ковдру в дорожній аптечці.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що названий самий надійний автомобіль, який рідко ламається.

Також ми публікували ТОП-10 найгірших авто, від яких власники прагнуть позбутися якнайшвидше. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді