Техогляд проводитимуть по-новому: подробиці

17:20, 21 мая 2021
Техогляд в Україні проводитимуть з відеофіксацією.
Техогляд проводитимуть по-новому: подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Чутки про повернення обов’язкового техогляду для легкових автомобілів в Україні з’явилися вже давно. Відповідний законопроект розробили у Верховній Раді, але поки його офіційно не затвердили. Однак, найімовірніше, документ приймуть і власників усіх легкових машин в Україні зобов’яжуть регулярно проходити контроль.

Нові подробиці про це розповів голова Асоціації безпеки експлуатації транспорту (АБЕТ) Дмитро Гончарук, інформує Uamotors.

За його словами, уряд планує ввести відеофіксацію процесу проходження ТО. Це вимушений захід, оскільки в 2010 році, коли в Україні дійсно проводили техогляд, була широко поширена практика виписування документів, навіть без поверхового огляду транспортного засобу.

Дмитро Гончарук додав, що відео з камер уповноважених інспекторів буде збережено в єдиному державному реєстрі. Водночас ТО буде проводитися в онлайн-режимі.

Також в новому законопроекті спробували врахувати і людський фактор у процесі проведення ТО. Тепер інспектори будуть нести відповідальність за дотримання процедури проведення ТО і результати перевірки.

Експерт зазначив, що старі автомобілі також зможуть безпечно експлуатуватися на дорогах загального користування за умови справного технічного стану.

Раніше ми повідомляли, що в Україні представили оновлену модель Caddy.

А ВС зазначив, що умовою для покладення на страхову компанію обов’язку з відшкодування шкоди, пов’язаної зі стійкою втратою працездатності внаслідок ДТП, є одержання офіційних доходів на час настання страхового випадку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва