Правоохоронний комітет визначає підслідність правопорушень, досудове розслідування яких здійснює ДБР: трансляція

15:00, 11 марта 2020
На порядку денному засідання Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності — низка важливих питань.
Правоохоронний комітет визначає підслідність правопорушень, досудове розслідування яких здійснює ДБР: трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 11 березня, проходить засідання Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності.

Згідно з порядком денним, на засіданні розглянуть визначення підслідності кримінальних правопорушень, досудове розслідування яких здійснюють слідчі органів Державного бюро розслідувань.

Зокрема, члени комітету розглянуть законопроекти до першого читання:

1. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення відповідальності у сфері охорони культурної спадщини» (№2037), поданий народним депутатом України Князевичем Р.П.

2. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України (щодо визначення підслідності кримінальних правопорушень, досудове розслідування, яких здійснюють слідчі органів Державного бюро розслідувань)» (№2560), поданий народними депутатами України Іонушасом С.К., Неклюдовим В.М. та іншими.

3. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо встановлення відповідальності за порушення строку передачі документації на багатоквартирний будинок, в якому створено об'єднання співвласників багатоквартирного будинку» (№2667), поданий народними депутатами України Горенюком О.О., Бужанським М.А. та іншими.

4. Про проект Закону України «Про внесення зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення державних стандартів. норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів» (№2580), поданий народним депутатом України Шевченком Є.В.

5. Про проект Закону України «Про внесення змін до статті 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення» (№2669), поданий народним депутатом України Остапенком А.Д.

6. Про проект закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Національну поліцію України» щодо встановлення пільг за користування житлом та житлово-комунальні послуги» (№2018), поданий народними депутатами України Цимбалюком М.М. та іншими.

7. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо порушення народним депутатам України вимог Регламенту Верховної Ради України» (№2738), поданий народними депутатами України Скориком М.Л. та іншими.

8. Про проект закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення кримінальної відповідальності за незаконне проведення абортів та примушування до стерилізації без добровільної згоди потерпілої особи» (№1154), поданий народним депутатом України Шпеновим Д.Ю.

9. Про зауваження Головного юридичного управління до проекту Закону України «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо здійснення кримінального провадження в суді першої інстанції колегією суддів» (№2456).

10. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зміни постійного місця проживання дитини та заборони спілкування з дитиною одному з батьків» (№2663), поданий народними депутатами України Мезенцевою М.С. та іншими.

11. Проекти законів для включення до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України ІХ скликання.

12. Різне.

12.1. Про кадрове питання секретаріату Комітету з питань правоохоронної діяльності.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про засідання Комітету з питань правоохоронної діяльності, на якому  Руслан Рябошапка інформував про хід реформування органів прокуратури та підготовку до впровадження інституту кримінальних проступків.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду