Рада прийняла за основу законопроект щодо закупівлі юридичних послуг НБУ

12:28, 10 сентября 2021
Метою законопроекту є надання Національному банку права здійснювати закупівлю юридичних послуг для представництва його інтересів в органах влади іноземних держав.
Рада прийняла за основу законопроект щодо закупівлі юридичних послуг НБУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада прийняла за основу проект Закону «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про публічні закупівлі" щодо закупівлі юридичних послуг Національним банком України», передає офіційний сайт парламенту.

Метою законопроекту є надання Національному банку права здійснювати закупівлю юридичних послуг для представництва його інтересів в органах влади іноземних держав, а також тих, які пов’язані із захистом його прав та інтересів під час врегулювання спорів, розгляду в закордонних юрисдикційних органах справ, учасником яких є Національний банк, без визначеної Законом про закупівлі процедури. Проект кореспондує із проектом Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань діяльності Національного банку України.

Законопроектом пропонується доповнити частину п’яту статті 3 Закону про публічні закупівлі, яка визначає перелік випадків, на які не поширюється його дія, випадком закупівлі Національним банком юридичних послуг для представництва його інтересів в органах влади іноземних держав, а також тих, які пов’язані із захистом його прав та інтересів під час врегулювання спорів, розгляду в закордонних юрисдикційних органах справ, учасником яких є Національний банк.

Проект Закону зареєстровано за № 5852.

Раніше ми писали, що  Верховна Рада готується реформувати Нацбанк, зокрема функції щодо забезпечення стабільності гривні.

Додамо, 10 вересня проходить чергове пленарне засідання шостої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді