Україна та Білорусь посилюють прикордонний режим

14:50, 30 июля 2020
У зв'язку з проникненням на територію Білорусі бойовиків, які брали участь на Донбасі, прикордонний режим буде посилено.
Україна та Білорусь посилюють прикордонний режим
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На кордоні України з Білоруссю активізують взаємодії між прикордонними відомствами та посилять прикордонний режим щоб не допустити дестабілізацію обстановки у двох країнах. Про це повідомляє пресслужба МЗС Білорусі.

У Міністерстві закордонних справ Білорусі, 30 липня, зустрілися посол Росії в Білорусі Дмитро Мезенцев і виконувача обов'язки керівника Посольства України в Білорусі Петро Врублевський.

«Беручи до уваги факт затримання на території Білорусії бойовиків приватної військової компанії «Вагнера», які брали участь у військових діях на Донбасі, що насторожує, і зважаючи на проведення в Білорусі виборчої кампанії, з українською стороною досягнута домовленість щодо активізації взаємодії між прикордонними відомствами й посилення прикордонного режиму з метою протидії дестабілізації обстановки в обох країнах», – повідомили в МЗС.

У МЗС країни також додали, що «у посла Росії зроблено запит ґрунтовних роз'яснень щодо цілей та інших аспектів прибуття і перебування в нашій країні зазначеної організованої групи осіб, більшість членів якої мають доведений досвід участі в збройних конфліктах».

Нагадаємо, що в ніч проти 29 липня затримали під Мінськом 32 бойовиків іноземної приватної військової компанії «Вагнера».

Раніше «Судово-юридична газета» писала про відновлення пішохідного та автомобільного сполучення України з Росією та Білоруссю.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки