Чи дієва вакцина Pfizer проти нового «Омікрон»-штаму: деталі

22:50, 1 декабря 2021
У BioNTech оцінили ефективніть вакцини компанії щодо нового штаму.
Чи дієва вакцина Pfizer проти нового «Омікрон»-штаму: деталі
Джерело фото: dw.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Глава BioNTech Угур Шахін оцінив ефективність вакцини Comirnaty («Комірнаті»), розробленої німецькою компанією BioNTech («Біонтех») спільно з американським партнером Pfizer («Пфайзер») проти нового Омікрон-штаму коронавірусу, – повідомляє портал «Економічні Новини».

Шахін зазначив, що препарат, ймовірно, забезпечує захист від тяжкого перебігу захворювання, маючи на увазі ті випадки, коли пацієнтам потрібна госпіталізація або інтенсивна терапія. «Ми вважаємо, що, швидше за все, у людей буде суттєвий захист від тяжкого перебігу захворювання, викликаного Омікрон-штамом», – пояснив він. Глава компанії додав, що протягом наступних двох тижнів проводитимуться лабораторні тести, які дозволять з’ясувати, наскільки антитіла в крові людей, які отримали дві або три дози вакцини Comirnaty, здатні пригнічувати новий різновид коронавірусу. Шахін зазначив, що третя бустерна доза щеплення забезпечить достатній рівень захисту порівняно з тими, хто отримав лише дві дози. За його словами, причин для занепокоєння немає, але тривогу викликають ті пацієнти, які взагалі не вакциновані.

Нагадаємо, 11 листопада у Південній Африці виявили новий штам коронавірусу під кодом B.1.1.529. Перші випадки зараження ним зареєстровано 24 листопада.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про невтішний прогноз: населення України значно скоротиться до 2050 року, — ООН.

Також ми розповідали про те, як можна зупинити пандемію коронавірусу: є спосіб.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде