Секретар суду допомагав порушникам уникати покарань

15:50, 17 апреля 2019
Секретар суду несвоєчасно вносив відомості до автоматизованої системи документообігу суду, завдяки чому водії уникали відповідальності.
Секретар суду допомагав порушникам уникати покарань
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Івано-Франківським міським судом Івано-Франківської області по справі №352/2020/18 засуджено за ч. 1 ст. 376-1 КК України секретаря суду, який, отримуючи матеріали адміністративних справ у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху у день надходження, умисно не вносив до автоматизованої системи документообігу відомості про надходження зазначених матеріалів.

Дії секретаря призводили до винесення суддями після виявлення даних фактів працівниками апарату суду та внесення відомостей до автоматизованої системи документообігу суду постанов про закриття проваджень у справах про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП у зв'язку із закінченням строку накладення адміністративного стягнення.

Усього було виявлено 11 таких випадків.

Суд зазначив, що вчинення зазначеного вище злочину в свою чергу підриває довіру суспільства до судової влади, наслідком ж протиправних дій стало те, що одинадцять осіб уникнули адміністративної відповідальності, яка передбачена ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Аналогічних вироків, пов’язаних із втручанням в роботу автоматизованої системи документообігу суду, винесено не так багато.

За статтею ст. 376-1 КК України вироки виносилися у справах №201/3620/16-к, №463/1672/17, №1-283/11.

Раніше ми писали що співпраця адвоката з правоохоронними органами є неприпустимою

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва