В Україні з’явиться «фінансове НАБУ»: що відомо

10:29, 27 августа 2019
Служба фінансових розслідувань буде аналітичним, а не силовим центром, покликаним упереджувати вчинення злочинів у фінансовій сфері.
В Україні з’явиться «фінансове НАБУ»: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський розглядає створення Служби фінансових розслідувань як пріоритетне для виявлення та запобігання злочинам проти інтересів держави у фінансовій сфері. Про це повідомив секретар РНБО Олександр Данилюк, передає прес-служба відомства.

Зазначається, що Служба буде аналітичним, а не силовим центром, покликаним упереджувати вчинення злочинів у фінансовій сфері, зокрема, займатиметься виявленням, припиненням, розкриттям та досудовим розслідуванням злочинів проти інтересів держави у сфері фінансів та суміжних сферах, а також виявлятиме системні чинники, що призводять до економічної злочинності та вчинення таких злочинів. Це, як підкреслив секретар РНБО України, сприятиме, зокрема, зростанню інвестиційної привабливості України.

Як правоохоронний орган, Служба матиме право на ведення оперативно-розшукової діяльності, що здійснюватиметься після проведення ретельної аналітичної роботи.

Кількість працівників СФР не має перевищувати 3000 осіб. Чисельність нової структури визначатиметься за рішенням Кабінету міністрів України. Для забезпечення прозорості відбору співробітників до нової Служби буде створено спеціальну комісію. Її членами зможуть стати представники громадськості, наукової спільноти та іноземних партнерів, вказали в РНБО.

Раніше «Судово-юридична газета»  писала, що Данилюк відвідав Америку в рамках дипломатичного візиту.

Також ми повідомляли, що Рада національної безпеки і оборони на чолі з секретарем Олександром Данилюком  відвідала район проведення операції Об'єднаних сил.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області